Akademija Osteopatije

Osteopatija je u Hrvatsku ušla 2001. godine kada je Velda Lulić, zagrepčanka po rođenju, odrasla i školovana u Montrealu počela putem seminara educirati fizioterapeute, liječnike i ostale na tijelo orijentirane stručnjake iz zdravstvenih i pratećih struka ovom manualnom konceptu.

Godine 2004. osnovano je Hrvatsko društvo za promicanje osteopatije koje je bilo baza za širenje znanja iz osteopatije primarno u Hrvatskoj, a kasnije su se priključili i terapeuti iz BIH i Slovenije i koja je kao neprofitna, nevladina udruga imalo zadaću širiti svijest o osteopatiji kao brzo rastućoj profesiji u Europi, Kanadi i Americi i o dobrobiti ovakvog načina rada sa pacijentima/klijentima u preventivi i kurativi.

Interes za teoretskim i praktičnim saznanjima i edukaciji u ovom području pomalo prerasta mogućnosti udruge, pa je 2010. god. osnovana Akademija osteopatije d.o.o. sa primarnom zadaćom organizacije edukacije putem tečajeva, seminara i teoretsko praktičnih radionica, gdje će polaznici moći stjecati nova znanja i vještine rada u ovom svjetski poznatom konceptu a korisnici, pacijenti/klijenti dobiti kvalitetnu stručnu pomoć putem informacija i tretmana.

Cilj Akademije Osteopatije je da bude na svjetskom nivou, te da primjenjuje svjetske osteopatske standarde – benchmarks.