Nakon šest godina studiranja u dvorcu Gjalski diplome primilo 14 osteopata iz cijele Hrvatske

 

 

“Nakon šest godina studiranja na Hrvatskoj akademiji osteopatije, u dvorcu Gjalski uručene su diplome novodiplomiranim osteopatima. Diplome je primilo njih 14, od kojih su četiri iz Krapinsko – zagorske županije.

Iz Specijalne bolnice Krapinske toplice Željka Kralj je istakla da su jako ponosni na dvije svoje osteopatkinje koje popunjavaju zdravstveni tim sa sveobuhvatnim znanjem i holističkim pristupom na dobrobit pacijenata.

Ivančica Šaško iz iste bolnice istakla je zadovoljstvo što su kolegice uz fizioterapiju i osteopatiju prepoznale kao svoj poziv.

Prim. dr. sci. Rajko Fureš kazao je  da je ovaj dan kruna edukcije ovih ljudi koji su izdvajali svoje vrijeme i srce. Ponosan je i što je mogao odvojiti i dio svog srca kako bi pomogao zajedno s drugima, ne samo iz ove županije.

Zamjenica župana Jasna Petek  rekla je da se nada da će svoje znanje produbiti jer su je ovaj skup zainteresirao te je čestitala diplomantima. Istakla je da u našoj županiji koja ima razvijen zdravstveni turizam sigurno je važno da imamo stručnjake koji mogu ponuditi više od klasične medicine te je svima zaželjela puno uspjeha u radu.

Inače, osteopati ne koriste lijekove, već je njihova vještina i moć u njihovim rukama koje su sredstvo za dijagnosticiranje, misli, osjećaju i znaju. Inače, u Hrvatskoj ima svega 36 osteopata.”

 

Izvor: https://www.zagorje.com/clanak/vijesti/nakon-sest-godina-studiranja-u-dvorcu-gjalski-diplome-primilo-14-osteopata-iz-cijele-hrvat